Сүт продукцияларын тышкы рынокко чыгаруу жөнүндө

Новости
09-Март 2016-ж.
2020

2016-жылдын 10-мартында КР Экономика министрлиги JICA долбоору жана Япониядан келген эксперттер менен бирге №1-5 жумушчу топтун мүчөлөрүнүн(курамында катышуусу менен Тамак-аш -лабораторияларында сыноо жүргүзүү сапатын жана коопсуздукту контролдоо программасын жакшыртуу” темасында жыйынтыктоочу семинар болуп өттү.

Атап айтканда: сүт чарбасы жана техникалык жөнгө салуу боюнча эки багыт каралган, КР сүттүн жана сүт продукциясынын бардык этаптарында өндүрүлгөндөн сатылганга чейинки коопсуздугун жана сапатын контролдоо системасын жакшыртуу боюнча Мастер-планынын долбоорун ишке ашыруу алкагында( сүт берүүчү малды идентификациялоону жакшыртуу, саандын гигиенасы, тамак-аш лабораторияларында сыноо жүргүзүүнүн сапатын жана коопсуздугун контролдоо программасы, тамак-аш коопсуздугун башкаруу системасы, тамак-аш продуктыларын жөнгө салуу/шайкештикти сертификаттоо)

Долбоорду ишке ашыруу Бажы бирлигинин техникалык регламентинин талаптарын аткарууга жол ачат, ошону менен бирге сүт продукциясын тышкы рынокко чыгуусун шарттайт.

Предложения по улучшению сайта
Онлайн кайрылуу